Gratis frakt på bestillinger

over 399 NOK

Gratis frakt på bestillinger

over 399 NOK

Om oss - vår historie

Alex&Phil ble etablert i 2015 av meg, Jenny Wessblad Hårdh.

Jeg har min yrkesmessige bakgrunn som folkerettsjurist i utenriksdepartementet. Helt siden jeg var barn har jeg vært opptatt av menneskerettigheter, og gjennom arbeidet i departementet har jeg fått mulighet til å arbeide med internasjonal rett i FN, EU og Europarådet. Det var utrolig morsomt og utviklende, og det var selvfølgelig interessant å få arbeide med aktuelle spørsmål og et globalt perspektiv. Men samtidig har jeg også alltid vært interessert i mat.

Da alt endret seg

Da vi fikk sønnen vår, Alexander, ble hele mitt verdensbildet snudd på hodet. Jeg hadde barselpermisjon så lenge som mulig og hadde bestemt meg for å nyte hver eneste lille stund med babyen vår. Med dette valget følte jeg at en ny og fantastisk verden åpnet seg for meg, og jeg fikk en sterk følelse av at det var i denne verdenen – med barn, barns utvikling, helse og mat – at jeg ville være med å gjøre en forskjell. Og i likhet med mange andre småbarnsforeldre, hadde jeg et sterkt behov for å hjelpe andre og mindre heldige barn som ikke hadde trukket vinnerloddet her i verden.

Det var under en utenlandsreise med Alexander at ideen til Alex&Phil ble født. Før den turen hadde jeg hovedsakelig laget maten til Alexander selv, men i utlandet fant jeg en annen type barnemat enn den som fantes i Sverige. Det mest spesielle var at maten smakte som ekte mat, mat som jeg selv syntes smakte godt. Noe som burde være en selvfølge. Hvorfor skal vi gi barna våre – de mest verdifulle vi har – noe som vi selv aldri ville vurdert å spise?

 

Fra idé til virkelighet

I min neste barselpermisjon, med lillebror Philip, bestemte jeg og mannen min, Robert, oss for å starte den barnematbedriften som jeg selv savnet.

Bedriften er slik vi synes at en moderne bedrift skal være: miljøvennlig og med et tydelig sosialt ansvar. At bedriften skulle hete Alex&Phil var en selvfølge: det var jo sønnene våre som var utgangspunktet for selve ideen. Uten dem hadde det aldri blitt en barnematsbedrift.

Det er også Alexander og Philip og deres venner som har vært med å utvikle oppskriftene våre. Deres ønsker og synspunkter har veid tungt, og de er utrolig engasjerte!

Smak, kvalitet og bærekraft

Vår ambisjon er å lage barnemat av høy kvalitet som smaker hjemmelaget og som er like næringsrik som den man selv kan lage til egne barn. Som småbarnsforeldre rekker man ikke alltid å lage barnemat hver dag. Derfor er det viktig at man kan føle seg trygg på at barnematproduktet man kjøper smaker godt - og at det er den beste mated du kan gi barnet ditt.

Alex&Phils barnemat er ærlig. Maten vår inneholder ikke ris, rismel, juicekonsentrat, askorbinsyre, sukker eller salt. Den er omsorgsfullt sammensatt utfra små barns næringsbehov. Vi er det eneste barnematsmerket som bærer det svenske Ä-märket, som foreningen "Äkta vara" gir til bedrifter hvis produkter ikke inneholder tilsetningsstoffer, tilsatte aromastoffer eller industrielle ingredienser. All maten vår er økologisk og merket med relevante, nasjonale og internasjonale merker for økologisk mat, som f.eks. EUs løvmerke og det norske ø-merket fra Debio.

Vi har hatt en utrolig positiv utvikling, og vi er nå en familiebedrift der hele familien er involvert! Det er fantastisk morsomt å daglig kunne lese hyggelige brev fra foreldre som sender oss historier om hvor glade barna deres er i maten vår!

 

Informasjon