Om oss - vår historie

Alex&Phil ble etablert i 2015 av meg, Jenny Wessblad Hårdh.

Jeg har min yrkesmessige bakgrunn som folkerettsjurist i utenriksdepartementet. Helt siden jeg var barn har jeg vært opptatt av menneskerettigheter, og gjennom arbeidet i departementet har jeg fått mulighet til å arbeide med internasjonal rett i FN, EU og Europarådet. Det var utrolig morsomt og utviklende, og det var selvfølgelig interessant å få arbeide med aktuelle spørsmål og et globalt perspektiv. Men samtidig har jeg også alltid vært interessert i mat.

Da alt endret seg

Da vi fikk sønnen vår, Alexander, ble hele verdensbildet mitt satt på hodet. Jeg hadde barselpermisjon så lenge som mulig og hadde bestemt meg for å nyte hver eneste liten stund med babyen vår. Det føltes som at en helt ny og fantastisk verden åpnet seg for meg, og jeg fikk en sterk følelse at det er i denne verdenen – med barn, barns utvikling, helse og mat – at jeg ville være med og gjøre en forskjell. Og i likhet med mange andre småbarnsforeldre, hadde jeg et sterkt behov for å hjelpe andre, mindre heldig barn som ikke hadde trukket vinnerloddet her i verden.

Det var under en utenlandsreise med Alexander at ideen til Alex&Phil ble født. Før det hadde jeg hovedsakelig laget maten til Alexander selv, men i utlandet fant jeg en annen type barnemat enn den som fantes i Sverige. Det som var mest spesielt var at maten smakte som ekte mat, mat som jeg selv syntes smakte godt. Noe som burde være en selvfølge. Hvorfor skal vi gi barna våre – de mest verdifulle vi har – noe som vi selv aldri ville vurdert å spise?

 

Fra idé til virkelighet

I min neste barselpermisjon, med lillebror Philip, bestemte jeg og mannen min, Robert, oss for å starte den barnematbedriften som jeg selv savnet.

Bedriften er slik vi synes at en moderne bedrift skal være: miljøvennlig og med et tydelig sosialt ansvar. At bedriften skulle hete Alex&Phil var selvfølgelig: det var jo sønnene våre som var utgangspunktet for selve ideen. Uten dem hadde det aldr blitt en barnematsbedrift.

Det er også Alexander og Philp og deres venner som har vært med og utviklet oppskriftene våre. Deres ønsker og synspunkter har veid tungt, og de er utrolig engasjerte!

Smak, kvalitet og bærekraft

Vår ambisjon er å lage barnemat av høy kvalitet som smaker hjemmelaget og som er like næringsrik som den man selv kan lage til egne barn. Som småbarnsforeldre rekker man ofte ikke og stå og lage barnemat hver dag. Da skal man kunne kjøpe mat som er så god at man kan være trygg på at man faktisk gir barnet sitt den beste maten det kan få.

Alex&Phils barnemat er ærlig. Maten vår inneholder ikke ris, rismel, juicekonsentralt, askorbinsyre, sukker eller salt. Den er omsorgsfullt sammensatt utfra små barns næringsbehov. Vi er det eneste barnematsmerket som bærer det svenske Ä-märket, som foreningen "Äkta vara" gir til bedrifter hvis produkter ikke inneholder tilsetningsstoffer, tilsatte aromastoffer eller industrielle ingredienser. All maten vår er økologisk og merket med relevante, nasjonale og internasjonale merker for økologisk mat, som f.eks. EUs løvmerke og det norske ø-merket fra Debio.

Vi har hatt en utrolig positiv utvikling, og vi er nå en familiebedrift der hele familien er involvert! Det er fantastisk morsomt å daglig kunne lese hyggelige brev fra foreldre som sender oss historier om hvor glade barna deres er i maten vår!

 

Informasjon