Økologisk barnemat

All maten vår er KRAV-sertifisert og merket med nasjonale og internasjonale merker for økologisk mat, som f.eks. EU-løvet som er EUs merking for økologiske varer.

Ettersom både sosialt ansvar og menneskerettigheter er viktige for oss, har vi valgt å sertifisere oss for å kunne bruke det svenske KRAV-merket på produktene våre. Det gjør vi ettersom KRAV stiller høyere krav til oss og leverandørene våre enn det annen økologisk merking gjør.

KRAV-merkingen innebærer også at plantene dyrkes miljøvennlig uten kjemiske plantevernmidler eller kunstgjødsel, at bonden får et bedre arbeidsmiljø, at maten ikke inneholder kunstige tilsetningsstoffer eller er produsert med genmodifiserte organismer.

 

Sammenlignet med EUs minimumsregler for økologisk produksjon, EUs økologiske EU-løv, så har KRAV langt strengere regler for blant annet klima og sosiale hensyn.

Uansett om et KRAV-merket produkt kommer fra Sverige eller et annet land, stiller KRAV vilkår for at arbeidsvilkårene skal være gode. Dersom dette ikke oppfylles, kan produktene heller ikke bli KRAV-godkjent. Det gjelder i alle ledd i hele kjeden, fra jord til bord. Og en viktig bonus i denne sammenhengen er at den som jobber med KRAV-godkjent produksjon slipper å utsettes for plantevernmidler i hverdagen.

På den måten vet du at barnets økologiske mat ikke inneholder kjemiske plantevernmidler!

Les mer om KRAV på: www.krav.se

 

Debio har merket mat og utviklet økologien i Norge i over 30 år. Debio er garantisten for at varer merket med deres godkjenningsmerker er produsert på en økologisk og bærekraftig måte. Debio forvalter, regulerer og kontrollerer økologisk produksjon og regelverk, og er virksomheters naturlige valg for sertifisering av miljø og kvalitet.

Betegnelsen 'økologisk' er juridisk beskyttet, og for å markedsføre mat som økologisk i Norge må varen være godkjent av Debio. Dette gjelder dersom varen er påført opplysninger i ingredienslisten, merkingen, reklamen eller annet materiell, som gir kjøperen inntrykk av at varen er produsert etter det økologiske regelverket.

Markedsføring av produkter som økologiske kan kun skje når hele produksjonen og håndteringsprocessen er godkjent av Debio.

 

 

Informasjon